Ελλάδα

Λάρισα: Σε απόγνωση κτηνοτρόφος που φοβάται ότι τα ζώα του θα πεθάνουν από την πείνα μετά την κακοκαιρία

Λάρισα: Σε απόγνωση κτηνοτρόφος που φοβάται ότι τα ζώα του θα πεθάνουν από την πείνα μετά την κακοκαιρία

Ο κτηνοτρόφος κατάφερε να σώσει το κοπάδι του στη Λάρισα, όμως τα ζώα του κινδυνεύουν. Δραματική η κατάσταση στο νομό από τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία Daniel…

Χιλιάδες ζώα πνίγηκαν στην κακοκαιρία Daniel, αλλά και αυτά που γλίτωσαν συνεχίζουν να κινδυνεύουν. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει κτηνοτρόφος στη Λάρισα, που βλέπει την τροφή να μην επαρκεί και το νερό να είναι μολυσμένο. Ο ίδιος αδυνατεί να φέρει ζωοτροφές και το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Η περιοχή κοντά στο μαντρί του θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Οι σαρωτικές πλημμύρες προκάλεσαν ένα χάος και η ομαλότητα αναμένεται να καθυστερήσει στην περιοχή.
«Μάχη» με το νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές του νομού Λάρισας δίνουν κάτοικοι και δήμοι, ώστε να αντιμετωπιστεί το πλημμυρικό φαινόμενο που έχει φέρει καταστροφικές συνέπειες σε καλλιέργειες, σπίτια και υποδομές. Το μέγεθος των προβλημάτων είναι τεράστιο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα σε αρκετούς δήμους, ενώ οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στο σύνολό τους.

Ελλείψεις υπάρχουν σε είδη πρώτης ανάγκης σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ συνεχίζουν οι εθελοντικές δράσεις για την βοήθεια προς τους πληγέντες. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η απομάκρυνση των νεκρών ζώων σε αρκετές περιοχές της επαρχίας, ενώ μεγάλος αγώνας γίνεται για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα, σοβαρό ζήτημα αποτελεί η αντιμετώπιση του φαινομένου της νέας κοίτης που έχει δημιουργηθεί στις εργατικές κατοικίες της συνοικίας της Γιάννουλης, στην πόλη της Λάρισας που έχει πλημμυρίσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά και η προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς και τους κατοίκους για την άντληση των νερών από τα σπίτια.

Νεαρός κτηνοτρόφος που κατάφερε να σώσει τα ζώα του, δηλώνει απελπισμένος. Βλέπει ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει. Όπως λέει στο larissanet.gr, ο κίνδυνος να πεθάνουν τα ζώα του είναι μεγάλος, καθώς το νερό που πίνουν είναι μολυσμένο και η τροφή δεν είναι αρκετή.

Όμως εξηγεί ο ίδιος, ακόμα και η διαδικασία να βρει κλειδαρά για να μπει στο αμάξι του και να μεταφέρει ζωοτροφές, αποτελεί περίπλοκη διαδικασία με την τωρινή κατάσταση στη Λάρισα καθώς οι συνοικίες της έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Την ίδια στιγμή αγωνιά για το μέλλον του καθώς ολόκληρη η παραγωγική του μονάδα καταστράφηκε. «Δεν υπάρχουν αποθήκες, ζωοτροφές, έχουν πνιγεί ζώα, οι σταβλικές εγκαταστάσεις έχουν πέσει, μηχανικός εξοπλισμός έχει καταστραφεί» αναφέρει ο Αλέξανδρος για την καταστροφή που έχει υποστεί.

ΠΗΓΗ newsit.gr