Ελληνική Μουσική

«Ύμνος της Μακεδονίας»: Τι λέει η δημιουργός του viral τραγουδιού

Οι Μακεδόνες ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Παυλόπουλο: «Απειλείται η Ελλάδα, έρχονται σκοτεινές εποχές» – Συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής
Το «μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία», το οποίο γράφτηκε πριν από… τριάντα χρόνια, ανήκει στη Μαριγώ Μπούρη

Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, σε εθνικές και σχολικές εορτές, σε παρελάσεις και εκδηλώσεις και το τελευταίο διάστημα έγινε ευρύτερα γνωστό και ειδικά, μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, το τραγούδι αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς, και σε beat ρυθμό σαν σύνθημα τραγουδιέται και χορεύεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ βίντεο που έχουν δημιουργήσει κυρίως νέα παιδιά, έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στα social media.

Ειδικότερα, το τραγούδι ακούγεται σε τρεις διαφορετικές επανεκτελέσεις, μία αυθεντική, μία beat, αυτή που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και μια χορωδιακή υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Θεμιστοκλή Κυπριώτη.

Δημιουργός του, η γιατρός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για τη Μακεδονία.

Όμως το τραγούδι δεν ξεχάστηκε ποτέ, καθότι αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες Μακεδόνες, ωστόσο νιώθει πως η Ιστορία την προλαβαίνει κάθε φορά και δεν μπορεί η ίδια να την προσπεράσει. Μπορεί μόνο να την υπηρετήσει! «Να τώρα, που το τραγούδι μου για τη Μακεδονία “Μην παραχαράζετε την Ιστορία”, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!».

Σήμερα μετά από μερικούς μήνες και με το τραγούδι να γίνεται ευρύτερα γνωστό και να τραγουδιέται από στόμα σε στόμα «Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κατά κάποιο τρόποι οι κόποι μου και οι αγώνες μου καθώς και οι αγώνες του γέροντα Καντιώτη καθώς και οι αγώνες τόσων και τόσων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία!», αναφέρει, διευκρινίζοντας «κι αυτό γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κατά βάθος στο DNA όλων των Ελλήνων η αλήθεια και η ιστορία δεν παραχαράσσεται με κάποιες υπογραφές».

Διαβάστε επίσης:

Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε ο Παλιουδάκης στον Υδρόγειο 106,9 και στο site 1069.gr