Ελλάδα

“Μύλος” με τις διαρροές στην ψηφοφορία: Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Μαξίμου: “Μπετόν” η K.O. της Ν.Δ. – Δείχνουν ΚΙΝΑΛ

Πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ελλάδα δανείζεται με... αρνητικό επιτόκιο!

Πανηγυρίζουν στην Κουμουνδούρου για τις διαρροές έξι βουλευτών από ΚΙΝΑΛ-ΝΔ που αψήφησαν την κομματική γραμμή και δεν υπερψήφισαν την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis.
Μετά την τελική καταμέτρηση προέκυψε πως ορισμένοι βουλευτές, πιθανότατα είτε της ΝΔ είτε του ΚΙΝΑΛ, δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» του κόμματός τους που ήταν υπέρ της σύστασης προανακριτικής.

Αναλυτικά οι πηγές της Κουμουνδούρου:

“Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν για αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που εσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…”.

ΝΔ: Εμείς ήμασταν «μπετόν»

Προς την κατεύθυνση του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν κυβερνητικές πηγές όσον αφορά στις έξι διαρροές που κατεγράφησαν στην ψηφοφορία της Ολομέλειας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Εμείς ήμασταν “μπετόν”», σχολιάζουν πηγές της ΝΔ, απαντώντας στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι «διαρροές» στη χθεσινή μυστική ψηφοφορία για την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξαν «αντάρτες» που πήγαν κόντρα στην πρόταση της πλειοψηφίας.

ΚΙΝΑΛ κατά ΝΔ:

Από την καραμανλική πτέρυγα τα «όχι» για Παπαγγελόπουλο
Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής ψηφοφορίας στη Βουλή, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και για τα όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλος.
«Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ό,τι φαίνεται από την ψηφοφορία, με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου, τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη υπόθεση», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει δηκτικά: «Στο τέλος, βέβαια, κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».