Εσωτερική Ασφάλεια Παιδεία

Γιαννιτσά: Νέο κρούσμα βίας σε σχολείο, με γροθιές σε βάρος 14χρονου

Ένα ακόμη ανησυχητικό περιστατικό βίας με μαθητές έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή την φορά έξω από σχολείο των Γιαννιτσών, όταν ένας μαθητής γρονθοκόπησε άγρια συμμαθητή του.
Σύμφωνα με όσα μας είπε η μητέρα του θύματος, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αμέσως μετά το σχόλασμα, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ένας 14χρονος μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου δέχθηκε επίθεση με μπουνιές από συνομήλικο συμμαθητή του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, ο επιτιθέμενος έκανε κάποια παρατήρηση στον συμμαθητή του για ένα προσωπικό τους θέμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση. “Ο ξυλοδαρμός είχε ως αποτέλεσμα το παιδί μου να τραυματιστεί στο πρόσωπο να νεκρωθούν δύο δόντια του, να υποστεί κακώσεις στο πρόσωπο και να χρειασθούν ράμματα στα κάτω χείλη του, τα οποία μολύνθηκαν”, σημειώνει η μητέρα του μαθητή. Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν στον μαθητή αρχικά από το νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια από ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου χρειάσθηκε να μεταβεί μαζί με τους γονείς του ο επιτιθέμενος.
Στη συνέχεια οι γονείς του μαθητή απευθύνθηκαν στην Αστυνομία Γιαννιτσών όπου και κατήγγειλαν το γεγονός.
Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Νίκο Ξανθόπουλο, μας είπε ότι ο μαθητής που επιτέθηκε στον συνομήλικό του και δύο ακόμη συμμαθητές του, που φέρεται να τον βοήθησαν στον ξυλοδαρμό, τιμωρήθηκαν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την εκπαιδευτική νομοθεσία. Επίσης, σήμερα το πρωί ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς για το περιστατικό και, εκτός από την τιμωρία που επιβλήθηκε, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στους μαθητές που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.
Τα απανωτά κρούσματα βίας σε σχολεία των Γιαννιτσών το τελευταίο διάστημα έχουν θορυβήσει την εκπαιδευτική, τη μαθητική κοινότητα, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι ζητούν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία.
Πάντως οι εκπαιδευτικοί παροτρύνουν τα παιδιά, να τους ενημερώνουν όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο ή όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιος συμμαθητής τους έχει πέσει θύμα μπούλινγκ ή βίας.
karatzova.gr