Ελλάδα

Σε καραντίνα η δομή ανηλίκων στον Βύρωνα και η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο

Ερντογάν εν εξάλλω: Δεν θα επιτρέψουμε πειρατείες στο Αιγαίο – Νέες βολές κατά Μακρόν

Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19 τίθεται η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα Αττικής, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, καθώς εντοπίστηκαν 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κι απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, στην εν λόγω δομή φιλοξενίας ισχύουν πλέον τα εξής:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στη δομή, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 21:00 της Δευτέρας και για 14 ημέρες, έως 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00.

Και στο Μοσχάτο

Επιπλέον, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετικός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε και η εν λόγω μονάδα να τεθεί σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα και ώρα 18:00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.