Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πλειστηριασμό πρώτης κατοικία αγρότη (vid)

Εκτακτο: Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Ο αγρότης μίλησε στο OPEN TV και ανέφερε ότι το ετήσιο εισόδημά του είναι 7.000 ευρώ και πως δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τον διακανονισμό που του ζητήθηκε

Διαμαρτυρία για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός αγρότη πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης ασχολείται με τις βιολογικές καλλιέργειες και είχε λάβει το 2008 στεγαστικό δάνειο ύψους 180.000 ευρώ.

Η οφειλή του, παρότι την αποπλήρωνε τα πρώτα χρόνια, έφτασε τα 230.000 ευρώ, καθώς, λόγω της κρίσης, δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του δανείου.

Ο αγρότης προσπάθησε να κάνει έναν διακανονισμό με την τράπεζα, αλλά η πρότασή του έπεσε στο «κενό». Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η τράπεζα ζήτησε από τον δανειολήπτη να καταβάλει το ποσό των 40.000 ευρώ εφάπαξ και μετά να έρθει στον διακανονισμό που είχε προτείνει.

Ο αγρότης μίλησε στο OPEN TV και ανέφερε ότι το ετήσιο εισόδημά του είναι 7.000 ευρώ και πως δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τον διακανονισμό που του ζητήθηκε.

Οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ επιχειρούν με τη διαμαρτυρία να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό ώστε να έρθει η τράπεζα σε μια πιο ευνοϊκή συνεννόηση με τον αγρότη, καθώς το σπίτι το οποίο βγαίνει στον πλειστηριασμό αξιολογείται στα 400.000 ευρώ και στο «σφυρί» βγαίνει για 180.000 ευρώ.