Σύριζα

Βίτσας: Πρέπει να πιστωθεί στον Κασσελάκη ότι προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας και οι εκλογές έγιναν πιο γνωστές

«Πάρα πολύ σημαντικό και πολύ θετικό το γεγονός ότι 147 χιλιάδες άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, πήραν μέρος στη διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην υπουργός του κόμαμτο ς

Απαντώντας στην άποψη που εκφράζουν ορισμένοι, ότι ο κ. Κασσελάκης σε λιγότερο από έναν μήνα, εμφανίστηκε και “πήρε” το κόμμα, ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «αφήστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά και αυτό αν συμβεί θα είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το σκεφτούμε, να το μελετήσουμε. Είναι ένα καινούργιο στοιχείο, δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος γενικά ήταν άγνωστος και στο κόμμα και θα λέγαμε στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, βάζει υποψηφιότητα, ακολουθεί μία τακτική συγκεκριμένη και νομίζω ότι σωστά το χαρακτήρισε ο Τσακαλώτος “Μεταπολιτική”».

Μιλώντας, στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στην προσέλευση στην εκλογική διαδικασία, επισήμανε ως «πάρα πολύ σημαντικό και πολύ θετικό το γεγονός ότι 147 χιλιάδες άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, πήραν μέρος στη διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». «Τις προσδοκίες μας τις ξεπέρασε. Δηλαδή οι καλύτερες προσδοκίες, προσωπικά που είχα, ήταν γύρω στους 100.000» προσέθεσε.

«Ήταν μια διαδικασία μετά από μια διπλή ήττα στις βουλευτικές εκλογές και την παραίτηση του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα, τα τελευταία 15 χρόνια. Οπότε μάλλον θα πρέπει να συνδυαστεί, για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει αυτούς, τις δεκάδες χιλιάδες τους ανθρώπους, το ένα με τα μεγάλα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακρίβεια και τα λοιπά, που κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη την ύπαρξη και τη λειτουργία και της Αριστεράς και ιδιαίτερα όταν είναι κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι το ένα και βεβαίως θα πρέπει να πιστωθεί και το γεγονός ότι εμφανίστηκε και ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη διαδικασία, εννοώ τον κ. Κασσελάκη, τον σύντροφο τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος, θα έλεγε κανένας, προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας και με αυτό τον τρόπο και οι εκλογές έγιναν πιο γνωστές» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας, επαναλαμβάνοντας την στήριξή του στην υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου.