Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης – εικονικοί εμβολιασμοί: Μεμονωμένα περιστατικά οι υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά

Θάνος Πλεύρης – εικονικοί εμβολιασμοί: Μεμονωμένα περιστατικά οι υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά

Στις αποκαλύψεις με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη. Για «μεμονωμένα περιστατικά και όχι κύκλωμα», έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο Θάνος Πλεύρης στη Θεσσαλονίκη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό σχολίασε: «Μέχρι στιγμής από την έρευνα που έχουμε κάνει αναφερόμαστε σε μεμονωμένα περιστατικά με το πιο σοβαρό να έχει να κάνει στην Καρδίτσα, όπου εκεί πραγματικά είχαν επαφές και με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το σύστημα βοηθάει στην ιχνηλάτηση των περιστατικών, ενώ επισήμανε ότι έχει δοθεί εντολή στις Υγειονομικές Περιφέρειες να εξετάσουν εμβολιασμούς που ξεκίνησαν μετά το μέτρο της υποχρεωτικότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση του thesstoday.gr o Θάνος Πλεύρης επισήμανε πως «ελέγχουμε και το φαινόμενο για το αν υπάρχουν ψευδείς δηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται με νόσηση με self test και όχι με επιβεβαίωση από μοριακό έλεγχο».

Μάλιστα, όπως τόνισε σέβεται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει τη θέση να μην εμβολιαστεί, όπως και εκείνους που τέθηκαν εκτός συστήματος Υγείας λόγω αναστολής, όμως ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να σεβαστούμε εκείνους που με εξαπάτηση του συστήματος θέλω να πάρουν το πιστοποιητικά εμβολιασμού».