Αστυνομικά Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Διακινητής παράνομων μεταναστών εμβόλισε περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός

Θεσσαλονίκη: Διακινητής παράνομων μεταναστών εμβόλισε περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός

Χειροπέδες σε έναν 20χρονο από το Ιράν, ο οποίος μετέφερε 8 παράτυπους μετανάστες με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, πέρασαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εντολή του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη είσοδο στη χώρα, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, απείθεια, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων εντόπισαν, έπειτα από αναζητήσεις, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Κόμβος Ορφανίδη) επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, εμφανώς έμφορτο, το οποίο δε σταμάτησε σε σχετικά σήματα, τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα.

 

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, εξακολουθώντας να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Λεωφόρο Στρατού.

Αφού εξήλθε του οχήματος αποπειράθηκε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν συνολικά (8) άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πόρτα του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.