Αλλα Κόμματα Ελλάδα

Τζήμερος εκτός ορίων

Τζήμερος εκτός ορίων

Το δικό του… δόγμα «νόμος και τάξη», πλαισιωμένο από ένα χυδαίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, θέλησε να εφαρμόσει στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ο Θ. Τζήμερος, καλώντας την αστυνομία να εισβάλει στο δημοκρατικό όργανο, απαιτώντας την αυτόφωρη σύλληψη του συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Πρωτούλη.

Είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί εισέρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής προκειμένου να προβούν σε σύλληψη – και μάλιστα πολιτικού.

Ολα ξεκίνησαν όταν συζητιούνταν -προ ημερησίας διατάξεως- αίτημα του Δήμου Αιγάλεω για παράταση ωραρίου εμπορικών καταστημάτων εν όψει του ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πόλη.

Ο κ. Πρωτούλης τοποθετήθηκε σχολιάζοντας τη «βιομηχανία εξαιρέσεων από το κανονικό ωράριο» που αναπτύσσεται σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων με διάφορες αντίστοιχες αφορμές, ενημερώνοντας το σώμα ότι και ο τοπικός Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων διαφωνεί με την παράταση.

«Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για κανένα ωράριο. Υποτίθεται ότι είστε και η παράταξη του “νόμου και της τάξης”», είπε προς την περιφερειακή αρχή. Ακολούθως, πήρε τον λόγο ο κ. Τζήμερος. Τα πρώτα του λόγια δείχνουν ότι ήθελε να προκαλέσει την παράταξη του ΚΚΕ.

«Επειδή ο άεργος κομματικός υπάλληλος έβαλε πάλι την κασέτα, θα βάλω κι εγώ τη δική μου κασέτα. Ο νόμος και η τάξη προβλέπει αυτή τη διαδικασία», είπε. Στο ρεπερτόριο της κασέτας του, χαρακτηρισμοί περί «σταλινοφασιστών» και ισχυρισμοί ότι το ΚΚΕ «θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον εμφύλιο».

Η κασέτα Τζήμερου έχει ξαναπαίξει στο συμβούλιο. Χθες ο κ. Πρωτούλης αντέδρασε έντονα, αρχικά ζητώντας να ληφθούν μέτρα από το προεδρείο.

«Να καθόμαστε να υβριζόμαστε υπάκουα; Μπορεί ορισμένοι να θέλετε έναν γελωτοποιό αντικομμουνιστή να σας κάνει τη δουλειά. Δεν θα ανεχτούμε ξανά έναν ναζί με κοστούμι κάθε φορά να μας επιτίθεται», είπε προς την περιφερειακή αρχή, ξεκαθαρίζοντας ότι από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης» «δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτό τον κατά σύστημα εμετικό αντικομμουνισμό από αυτόν τον πολιτικάντη, που η δουλειά του είναι συγκεκριμένη: το ρουφιανιλίκι».

Ακολούθησε νέο παραλήρημα του κ. Τζήμερου και δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης. Ο κ. Πρωτούλης φανερά εκνευρισμένος κινήθηκε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο κ. Τζήμερος. Κάποια στιγμή, ο κ. Πρωτούλης έσπρωξε μια κούπα με καφέ που βρισκόταν μπροστά από τον κ. Τζήμερο, λερώνοντας το σακάκι του.

Από το κινητό του τηλέφωνο ο δεύτερος κάλεσε την αστυνομία, ζητώντας την αυτόφωρη σύλληψη του κ. Πρωτούλη. Και ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι, έφτασαν αστυνομικοί στην αίθουσα, με έναν να ζητά επίμονα: «Δείξτε μου τον μηνυόμενο».

Εξηγώντας στους αστυνομικούς την κατάσταση, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Β. Πάνου, παρότρυναν τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτόφωρου απέναντι σε έναν εκλεγμένο αιρετό.

Ο ίδιος επέμεινε, μέχρις ότου οι αστυνομικοί αποχώρησαν κατόπιν εντολής. Ο κ. Τζήμερος αποχώρησε με σκοπό να πάει να υποβάλει μήνυση.

Με την επανέναρξη του περιφερειακού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος του σώματος, Θ. Σχινάς, τόνισε ότι το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί στο αυτονόητο, δηλαδή να μην επιτρέπεται στην αστυνομία να παρεμβαίνει στη διάρκεια του συμβουλίου.