Τα χαμόγελα έδιναν κι έπαιρναν το βράδυ της Τετάρτης, 24.07.2019, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρέθεσε δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Η γιορτή επέστρεψε μετά από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι δεν είχε γίνει αφού μόλις λίγες ημέρες πριν η τραγωδία στο Μάτι είχε συγκλονίσει τη χώρα.
Φέτος όμως… έγινε και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και πλήθος πρωτοκλασάτων πολιτικών ήταν εκεί. Παρών φυσικά και ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στο… ευτράπελο της βραδιάς.
Είχε έρθει η ώρα για την… οικογενειακή φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί, δίπλα από τον ΠτΔ, ενώ στην άλλη μεριά ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Δίπλα του η Φώφη Γεννηματά, δίπλα της ο Κυριάκος Βελόπουλος κι απέναντί τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Ποιος έλειπε, μα ποιος έλειπε… Ο Γιάνης Βαρουφάκης φυσικά!
Κι ενώ η φωτογραφία θα έπρεπε να… είναι έτσι:
… ήταν τελικά έτσι!
Όπως εξηγεί η καλή συνάδελφος, Ευαγγελία Τσικρίκα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Ψάχνοντας τον Βαρουφάκη… Εμφανίστηκε με καθυστέρηση γιατί είχε πιάσει την κουβέντα με έναν εκ των 1400 καλεσμένων του ΠτΔ»!
Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης λάμπει… διά της απουσίας του!
Πηγή βίντεο: Facebook / Evangelia Tsikrika.

