Τουρισμός

Γεγονός το μεγάλο ξενοδοχειακό deal στην Κρήτη

Γεγονός το μεγάλο ξενοδοχειακό deal στην Κρήτη

Τρία ξενοδοχεία και 700 δωμάτια στα χέρια κολοσσού ανάπτυξης ακινήτων

Στα χέρια της HINES, περνούν σύμφωνα με πληροφορίες του money-tourism.gr, τα τρία -εξαιρετικά επιτυχημένα- ξενοδοχεία της CYAN HOTELS, σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Η συμφωνία, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρέπει να θεωρείται οριστική, έχουν προηγηθεί πολύμηνες διαπραγματεύσεις και με άλλους μνηστήρες, μεταξύ των οποίων Κρήτες ξενοδόχοι, αλλά και γερμανικός tour operator, αλλά θα υπογραφεί τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τίμημα για τα ξενοδοχεία Apollonia, Santa Marina και Sitia Beach, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ και η πώληση ήταν επιβεβλημένη, καθώς η εταιρία είναι πολυμετοχική, με περισσότερους απο 30 μετόχους και έπρεπε να λυθεί το ιδιοκτησιακό, δια του τρόπου αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρία, με πολύ δυναμικό management, που κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στις πλέον κερδοφόρες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με πολύ υψηλές πληρότητες και ικανοποίηση πελατών.

Μάλιστα το 2018, η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡ. & ΞΕΝΟΔΟΧ. ΕΠΙΧΕΡ. ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ», πέτυχε πωλήσεις 15,4 εκατ. €, σημειώνοντας αύξηση 11%, σε σύγκριση με το 2017, και κέρδη 4,5 εκατ. έναντι 3,7 εκατ. το 2017. Είχε δε το 2018 ebitda 5,4, της τάξης του 35%!

Παράλληλα, η HINES φαίνεται να ολοκληρώνει το περίφημο deal για το 2 ξενοδοχεία HERMES και CORAL στον Άγιο Νικόλαο που κυοφορείται επί μακρόν. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτό το deal ολοκληρώθηκε.

Σημειώνεται ότι η HINES έγινε γνωστή στην Ελλάδα με την εξαγορά του ακινήτου του πρώην Athens Ledra Marriott και νυν Grand Hyatt, που διαχειρίζεται ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Hines είναι κοντά στην απόκτηση ενός ακόμη γνωστού ξενοδοχείου στον Πλατανιά Χανίων.

Το management

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την διοίκηση των ξενοδοχείων. Ως γνωστόν η Hines συνεργάζεται με την ξενοδοχειακή εταιρία του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η νυν διοίκηση της εταιρίας παρουσιάζει για μακρά χρονική περίοδο, εξαιρετικά επιτυχημένα οικονομικά αποτελέσματα και όχι μόνο.