Ενέργεια

Καύσιμα – Γ.Γ. Βενζινοπωλών: Μικρή άνοδος της τιμής της βενζίνης τις επόμενες μέρες

Πάνω από δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης – «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας των Βενζινοπωλών Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς εντείνουν την ανησυχία αφενός για τις τιμές της ενέργειας και αφετέρου για την επάρκεια των καυσίμων ενόψει το δύσκολου χειμώνα.

Η πρόβλεψη της τιμολόγησης είναι ότι θα έχουμε μικρή άνοδο στην τιμή της βενζίνης (από το τέταρτο ψηφίο) και τις δύο επόμενες μέρες και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση, το πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων κανείς δεν το ξέρει, είπε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας των Βενζινοπωλών Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος.

Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης. Περιμένουμε κάποια επιδότηση, αν θα γίνει κάτι, αν θα δώσει το κράτος, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα.

Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, όταν αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, η τιμή του θα είναι ακριβότερη από πέρυσι, είπε.

Πέρα από εμάς, που είμαστε τελευταίος τροχός της αμάξης και έχουμε πλαφόν στη δουλειά μας, είμαστε μοναδικός κλάδος που έχουμε πλαφόν στη λιανική πώληση σε ελεύθερη οικονομία, καλό θα ήταν να κάνατε ένα ρεπορτάζ στις εταιρείες, στα διυλιστήρια, στο υπουργείο που κάνει την τιμολόγηση, είπε.