Κατοικίδια

Το πρώτο υβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία

Ισπανίδα δημοσιογράφος δέχεται σεξουαλική παρενόχληση on air -«Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου»

Σύμφωνα με τον Telegraph, το πρώτο επιβεβαιωμένο υβρίδιο σκύλου-αλεπούς βρέθηκε στην άγρια φύση της Βραζιλίας.

Το πανέμορφο και ασυνήθιστο θηλυκό ζώο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Βακάρια το 2021 και μεταφέρθηκε σε μια κτηνιατρική κλινική για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Το προσωπικό του κτηνιατρείου αδυνατούσε να καταλήξει αν το ζώο το οποίο φρόντιζαν ήταν αλεπού ή σκύλος, καθώς έφερε χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη. Οι ειδικοί στη συνέχεια ανέλυσαν τα γονίδιά της.

Το πρώτο υβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η μητέρα του ζώου ήταν μια αλεπού pampas και ο πατέρας του ένας οικόσιτος σκύλος άγνωστης φυλής. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ζευγαρώματος αλεπούς και σκύλου.

Το ζώο έχει παρόμοια σωματοδομή με έναν σκύλο μεσαίου μεγέθους, μεγάλα, μυτερά αυτιά, μακρύ ρύγχος με μία κατάμαυρη μύτη, καστανά μάτια, και πυκνό, μαύρο-καφέ τρίχωμα με άσπρα και γκρι σημάδια. Η εμφάνισή της χαρακτηριζόταν, λοιπόν, από στοιχεία και των δύο ειδών, όπως και η συμπεριφορά της. Αρνήθηκε το φαγητό και έτρωγε ζωντανά τρωκτικά, γάβγιζε σαν σκύλος, και είχε ένα πυκνό, σκουρόχρωμο, αλεπουδίσιο τρίχωμα. Επιπλέον, φοβόταν τους ανθρώπους αλλά σιγά σιγά τους συνήθισε.

Το πρώτο υβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία

Η Flávia Ferrari, οικολόγος που δούλεψε με το ζώο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, είπε: “Ήταν ένα υπέροχο ζώο, πραγματικά ένα υβρίδιο μεταξύ μια αλεπού pampas και έναν σκύλο. Δεν ήταν υπάκουη σαν σκύλος, αλλά δεν είχε ούτε την επιθετικότητα που θα περίμενε κανείς από ένα άγριο ζώο που χειρίζεται κάποιος. Είχε ντροπαλή και προσεκτική προσωπικότητα, γενικά προτιμούσε να μένει μακριά απ’ τους ανθρώπους. Με τον καιρό που νοσηλευόταν για θεραπεία, νομίζω ότι άρχισε να νιώθει πιο ασφαλής.