Καιρός Κόσμος

ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνουν τα δυτικά – 36 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με πρωτοφανή καύσωνα

Ένα κύμα καύσωνα αναμένεται να οδηγήσει τον υδράργυρο σε νέες θερμοκρασίες ρεκόρ στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από έναν «θερμικό θόλο», που εκτείνεται έως την Αριζόνα και τη Νεβάδα. 36 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 10% της χώρας, έχουν λάβει από τις αρχές προειδοποιήσεις για τον καύσωνα, τον οποίο προκαλεί ο θερμικός θόλος, που επικεντρώνεται πάνω από την Καλιφόρνια, όπως έγινε σήμερα (07.07.2024) γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται να παραμείνουν ή να υπερβούν τα ημερήσια ρεκόρ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στο Όρεγκον, στη βόρεια Αριζόνα και στο κεντρικό Άινταχο.

Ο υδράργυρος κυμαίνεται ως 20 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για αυτήν την εποχή του χρόνου επίπεδα σε περιοχές όπως το Ρέντινγκ, μια πόλη στη βόρεια Καλιφόρνια όπου η θερμοκρασία έφθασε χθες στους 48 βαθμούς Κελσίου (υψηλό όλων των εποχών), δήλωσε ο μετεωρολόγος της NWS Μπράιαν Τζάκσον.

Το κύμα ζέστης «αναμένουμε απλά να μετακινηθεί ανατολικά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και βασικά να επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επομένως έχουμε ένα πραγματικά επεκτατικό και ακραίο κύμα ζέστης να συνεχίζεται και αναμένεται να συνεχιστεί αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε.