Δοκιμάζεται η Κεφαλονιά από την κακοκαιρία. Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Δήμο Αργοστολίου.
καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε σπίτια των περιοχών όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδά, τα προγνωστικά μοντέλα έπεσαν έξω, ενώ η Κεφαλονιά αναμένεται να πληγεί από νέες ισχυρές καταιγίδες αύριο Σάββατο.
«Πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις των προγνωστικών δεδομένων από τα πραγματικά ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά. Tην Πέμπτη σημειώθηκαν 93mm (ΕΑΑmeteo) και 114mm (ΕΜΥ), ενώ τα δεδομένα μας μιλούσαν “μόνο” για 70mm, τιμή χαμηλή για να δικαιολογήσει έκτακτο», αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

