Περιβάλλον

Το σπάνιο τριπλό ουράνιο τόξο πάνω από το Γουδή: Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Ένα σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε τη Δευτέρα (13.5.2024) πάνω από την Αττική και συγκεκριμένα στο Γουδή, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Ο λόγος για ένα… τριπλό ουράνιο τόξο.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση εξηγώντας το σπάνιο φαινόμενο, το τριπλό ουράνιο τόξο που εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδή.

Ο Θοδωρής Κολυδάς ανεβάζοντας μια φωτογραφία στα social media με το ουράνιο τόξο έγραψε:

«Ένα άκρως εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε με τον φακό του ο Vangelis Mouchakis που απαθανάτισε ένα τριπλό ουράνιο τόξο στο Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί. Στη φωτογραφία φαίνεται πίσω ο Υμηττός , δηλαδή το τριπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε νοτιοανατολικά και η ώρα ήταν 17:58 έως 18:02».

Συνέχισε λέγοντας: «Όλοι γνωρίζουμε ;oτι το ουράνιο τόξο είναι ένα οπτικό φαινόμενο το οποίο δημιουργείται από τη διάθλαση και την αντανάκλαση του φωτός στα σταγονίδια του νερού. Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε βροχή και ήλιο μαζί. Ο ήλιος πρέπει να βρίσκεται πίσω από εμάς και οι σταγόνες βροχής μπροστά μας. Σε περίπτωση που κάποιος βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού ή σε ένα ψηλό κτίριο μπορεί να δει και ολόκληρο τον κύκλο».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

  • «Ένα άκρως εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε με τον φακό του ο Vangelis Mouchakis που απαθανάτισε ένα τριπλό ουράνιο τόξο στο Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί . Στη φωτογραφία φαίνεται πίσω ο Υμηττός , δηλαδή το τριπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε νοτιοανατολικά και η ώρα ήταν 17:58 έως 18:02.

  • Όλοι γνωρίζουμε οτι το ουράνιο τόξο είναι ένα οπτικό φαινόμενο το οποίο δημιουργείται από τη διάθλαση και την αντανάκλαση του φωτός στα σταγονίδια του νερού. Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε βροχή και ήλιο μαζί. Ο ήλιος πρέπει να βρίσκεται πίσω από εμάς και οι σταγόνες βροχής μπροστά μας. Σε περίπτωση που κάποιος βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού ή σε ένα ψηλό κτίριο μπορεί να δει και ολόκληρο τον κύκλο. https://kolydas.eu».