Τοπία

Η Ισλανδία μέσα από τη ματιά Έλληνα φωτογράφου – Δείτε βίντεο

Roland Garros: Δύσκολη κλήρωση για τον Τσιτσιπά, προημιτελικός με Αλκαράθ και ημιτελικός με Τζόκοβιτς

Ο Ρένος Παπαπάσχος μέσα σε 10 μέρες κατέγραψε το ισλανδικό τοπίο με τις τεράστιες εναλλαγέςΟ ερασιτέχνης φωτογράφος και χειριστής Drone, Ρένος Παπαπάσχος ταξίδεψε στην Ισλανδία τον Απρίλιο. Μέσα σε 10 μέρες κατέγραψε το ισλανδικό τοπίο με τις τεράστιες εναλλαγές με τον καιρό να αλλάζει σχεδόν κάθε μισή ώρα.

Η φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική. Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Το τοπίο σκεπασμένο από μαύρη λάβα, που σε πολλά σημεία την καλύπτουν πράσινα βρύα και χόρτα.

Iceland A Short Cinematic Clip

Η «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το όνομά της από τα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια!

Το ανέγγιχτο τοπίο από τον άνθρωπο σχηματίζει εικόνες που ξεπερνούν τη φαντασία. Τα μοναδικά βουνά και η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή.

O καταρράκτης Seljalandsfoss. Ένα πανέμορφο δημιούργημα της φύσης που μας δίνει την ευκαιρία να πάμε και από τη πίσω του μεριά μέσα σε ένα σπήλαιο. Όποτε και να πας στην Ισλανδία η ομορφιά είναι διαφορετική και καμία μέρα δεν είναι η ίδια.