Εκδηλώσεις Πολιτισμός

“Ταξίδι” στη Μυρτιά με τη φωνή της Μάρθας Φριντζήλα

"Ταξίδι" στη Μυρτιά με τη φωνή της Μάρθας Φριντζήλα

Στη Μυρτιά στην πλατεία Καζαντζάκη η Μάρθα Φριντζήλα θα μας ταξιδέψει απόψε με τη μαγική φωνή της σ’ ένα ταξίδι στην απέραντη Ρωσία.

Μέσα από στίχους Ελλήνων και Ρώσων ποιητών, τραγούδια γραμμένα για τη Ρωσία, τραγούδια γραμμένα στη Ρωσία, τραγούδια φερμένα από τη Ρωσία.

Λογοτεχνία, μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις καθώς και υπαίθριες εγκαταστάσεις με πρωτότυπα δρώμενα και συμμετοχικά παιχνίδια περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Ρουσία», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη και θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά. Το Φεστιβάλ που βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία.

19.00-21.00: Αίθουσα «Γιώργος Ανεμογιάννης»

Ταξιδεύοντας Ρουσία με τον Νίκο Καζαντζάκη – Λογοτεχνική εσπερίδα

Ομιλητές: Μιχάλης Πάτσης – Συγγραφέας, Irina Erisanova και Elena Lurye – Κρατικό Μουσείο Λογοτεχνίας Μόσχας, Διονύσιος Μαρούλης – Επισκέπτης καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Λομονόσοφ και στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, Μαρία Ευθυμίου – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

21.30-23.00: Πλατεία Καζαντζάκη

Από τη Ρωσία με αγάπη – Μουσική ποιητική βραδιά με έργα Ελλήνων και Ρώσων ποιητών, τραγούδια γραμμένα για τη Ρωσία, τραγούδια γραμμένα στη Ρωσία, τραγούδια φερμένα από τη Ρωσία.

Τραγούδι: Μάρθα Φριντζήλα

Ακορντεόν, πιάνο, τραγούδι: Παναγιώτης Τσεβάς