Μπάσκετ

Διαμαντίδης για Σπανούλη: «Παράδειγμα η αφοσίωσή του, δε θα ξεχάσω το τελευταίο σουτ που έβαλε»

Ρωσία: Κατέρριψε 7 drones της Ουκρανίας, τα 6 κοντά στην Κριμαία

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη Σπανούλη με τον οποίο έπαιξαν μαζί στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδας

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δε θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή του καλού του φίλου, Βασίλη Σπανούλη.

Ο «θρύλος» του Ολυμπιακού θα δει το βράδυ της Κυριακής (17/9 – 20:00) τη φανέλα του να αποσύρεται και η… ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού,  βρέθηκε στο Gala του για να τον τιμήσει.

Οι δύο τους έπαιξαν μαζί στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα και έγιναν αντίπαλοι όταν ο Σπανούλης μετακόμισε στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Οι δηλώσεις του Διαμαντίδη 

«Όταν ήμασταν συμπαίκτες κατακτήσαμε πολύ ωραία πράγματα. Όταν ήμασταν φίλοι περάσαμε πολύ ωραία, όταν ήμασταν αντίπαλοι έχει τα καλά του έχει και τα κακά του, αλλά έτσι είναι η ζωή.

Πέρα από αυτά όμως ο Βασίλης είχε μία τρομερή καριέρα, έχει συνεισφέρει στο ελληνικό μπάσκετ πάρα πολλά. Σήμερα έχει μία πολύ ωραία εκδήλωση και είμαστε εδώ για να τον τιμήσουμε. Είδα και μέσα πάρα πολύ κόσμο και του αξίζει μόνο ένα μπράβο, σε αυτόν στην οικογένειά του, στα παιδιά του. Να είναι υγιής, συνεχίζει στον χώρο του μπάσκετ, εμείς είμαστε εδώ για να τον τιμήσουμε.

Ένα πράγμα που του έχω πει πάρα πολλές φορές είναι το πόσο αφοσιωμένος ήταν σε αυτό που έκανε και πόσο δούλευε. Είναι ένα πολύ ωραίο tip για τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με το μπάσκετ ή θέλουν να ασχοληθούν».

Για το ποια στιγμή του Σπανούλη δε θα ξεχάσει: «Όταν έβαλε το τελευταίο καλάθι (σ.σ. στους τελικούς του 2016 κόντρα στον Παναθηναϊκό), δεν μπορώ να το ξεχάσω αλλά θα το συνηθίσω».

Για την παρουσία ενός «θρύλου» του Παναθηναϊκού στο Gala του Σπανούλη: «Η διαφορά μας μπορεί να είναι 40 λεπτά στο παρκέ, το οποίο είναι λογικό γιατί θες να κερδίσεις. Αλλά μέχρι εκεί, έξω είμαστε φίλοι. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για τους οπαδούς και για τους παίκτες».