ΤΕΝΙΣ

China Open: Ζόρικη πρόκριση για Σίνερ (vid)

Τόκιο: Η Κουντερμέτοβα απέκλεισε την Σφιόντεκ! (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ χρειάστηκε περίπου 3 ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Βρετανού και Νο33 του κόσμου, Ντάνιελ Έβανς επικρατώντας με 6-4, 6-7(2), 6-3 εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του στον 2ο γύρο του China Open. 

Ο Ιταλός έδειξε αρκετή αστάθεια από τη θέση του service γεγονός που ο Έβανς εκμεταλλεύτηκε κυρίως στο 2ο και στο μισό 3ο set, όπου και κατάφερε να αλλάξει το ροή του αγώνα. 

Το 1ο ήταν και το καλύτερο set για τον Σίνερ, ο οποίος παραχωρώντας μόλις 4 πόντους πίσω από το πρώτο service (12/16) και βρίσκοντας break στο 5ο game (3-2), κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4 κάνοντας το 1-0. 

Ο Ιταλός βρήκε πρώτος break και στο 2ο set (2-1) το οποίο εξαργύρωσε δύσκολα (έσβησε break-point) παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να κλείσει το ματς σερβίροντας για τη νίκη, όμως μ’ ένα επιβλητικό break (love-game) ο Έβανς πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί οπό το 0/1 του Σινερ έγινε 4/1 υπέρ του Έβαν και λίγο αργότερα 7/2 με τον Βρετανό να ισοφαρίζει σε 1-1 οδηγώντας το ματς στο decider set. 

Εκεί ο Σίνερ έδειχνε αρχικά να ελέγχει το set καθώς προηγήθηκε με break (3-0), όμως και πάλι η αστάθεια από το service και η επιθετικότητα από τον Έβανς έδωσαν στον Βρετανό τα επόμενα 3 games ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο τουρνουά για τον Έβανς, καθώς στη συνέχεια ο Σίνερ κατέκτησε τα τελευταία 3 games και παράλληλα την πρόκριση για τους “16” του τουρνουά εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Σανγκ και Νισιόκα.