ΤΕΝΙΣ

Μεντβέντεφ: “Δεν υπάρχει λόγος να κλαίω που έχασα το Νο1”

Παίζει στην Πάρμα την επόμενη εβδομάδα η Σάκκαρη

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στο ΑΤΡ 250 τουρνουά της Μετς και θα ξεκινήσει την προσπάθεια επιστροφής του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το απογοητευτικό καλοκαίρι που διένυσε στο Tour.

Στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του τουρνουά της Γαλλίας, ο Ρώσος τόνισε πως αρέσκεται πολύ να αγωνίζεται σε indoors διοργανώσεις και θα έχει την ευκαιρία στο τέλος της σεζόν, να βελτιώσει την εικόνα του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν ένιωσα και πολύ άσχημα όταν έχασα το Νο1 από τον Αλκαράθ. Η κατάταξη, ανταποκρίνεται απόλυτα στα αποτελέσματα κάποιου και αν το δούμε προσεκτικά, εγώ δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω στις ΗΠΑ, για να μείνω στο Top-3.

Είναι απόλυτα λογικό, να με προσπεράσουν ο Αλκαράθ, ο Ρουντ και ο Ναδάλ. Πήραν περισσότερους πόντους από εμένα αυτό το καλοκαίρι και δίκαια βρίσκονται πιο πάνω.

Δεν έχω λόγο να κλαίω. Απλά, πρέπει να δώσω στον εαυτό μου να καταλάβει, ότι αν θέλει να βρεθεί ξανά στο Νο1, πρέπει να γίνει καλύτερος στο σύντομο μέλλον.

Τα τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι πολύ σημαντικά για εμένα. Μου αρέσει πάρα πολύ να αγωνίζομαι σε indoors και κάθε χρόνο στοχεύω σε τίτλους στο τέλος της χρονιάς.

Στο Masters του Παρισιού και στα ΑΤΡ Finals, θα έχω τις ευκαιρίες μου να μαζέψω πολλούς πόντους και να πλησιάσω το Νο1 ξανά. Έχω αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό και θα αγωνιστώ σε τρία τουρνουά πριν το Παρίσι. Έχω κίνητρο να πετύχω πράγματα.

Είναι σχεδόν απίθανο να επιστρέψω στο Νο1 μέχρι το τέλος του 2022, γιατί η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, αλλά αν τα πάω έτσι όπως περιμένω στα indoors, τότε θα πλησιάσω και θα έχω την ευκαιρία στην Αυστραλία, να επιστρέψω εκεί που ήμουν”.