ΤΕΝΙΣ

Paris Masters: Πρεμιέρα με νίκη για Ζβέρεφ (vids)

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Paris Masters, επικρατώντας του Τάλον Χρίκσπουρ με 7-6(2), 6-3 μετά από μία ώρα και 32 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια θέση στους “16” του τουρνουά.

Ο Νο3 του κόσμου με αυτή τη νίκη έφτασε τις 62 τη φετινή σεζόν (62-20), αλλά και τις 19 σε 20 πρεμιέρες μέσα στο 2024 (19-1), γνωρίζοντας τη μοναδική ήττα από τον συμπατριώτη του, Ντάνιελ Αλτμάιερ στον 1ο γύρο του Ακαπούλκο τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Παράλληλα ο Ζβέρεφ κατάφερε φέτος να βρεθεί στους “16” και στα 9 ATP Masters 1000, μια επίδοση η οποία είχε να σημειωθεί από το 2017 και τον Ράφα Ναδάλ. 

Ο φιναλίστ του 2020 τελείωσε το ματς με 9 άσους (2 διπλά λάθη), πέρασε το 62% των πρώτων service, κερδίζοντας το 86% των πόντων (36/42) και το 62% στο δεύτερο (16/26), έσβησε και τα 3 break-points του Χρίκσπουρ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία για break. 

Το 1ο set πήγε στο tie-break, αν και νωρίτερα ο Ζβέρεφ χρειάστηκε να σβήσει set-point του Ολλανδού ισοφαρίζοντας σε 5-5 και λιγο αργότερα 6-6. Ένα αλάνθαστο tie-break από τοιν Γερμανό, ο οποίος δεν δέχθηκε ούτε ένα mini-break, ενώ από την πλευρά έφτασε σε 3 και κάνοντας το 3/2, 7/2 πήρε προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set με τους δύο παίκτες να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί στο service τους, ο Ζβέρεφ βρήκε το μοναδικό break του αγώνα στο 6ο game (4-2), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε (5-2) για να σφραγίσει την πρόκριση, λίγο αργότερα, για τον 3ο γύρο εκεί όπου τον περιμένει ο Άρθουρ Φις μετά τη νίκη του κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 6-3, 6-4.