ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: “Έκανα λάθος επιλογές στο tie-break”

Τσιτσιπάς: “Έκανα λάθος επιλογές στο tie-break”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για το καθοριστικό tie-break του 3ου set κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον ημιτελικό του Rolex Paris Masters με τον Έλληνα τενίστα να παραδέχεται ότι έκανε μερικές λάθος επιλογές προσπαθώντας να παίξει πιο συντηρητικά απόφαση, που όπως είπε και ο ίδιος, μετάνιωσε. 

“Έκανα κάποιες λάθος επιλογές στο tie-break (σ.σ 3ο set)”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς. “Σε εκείνο το σημείο σέρβιρα πολύ καλά και αποφάσισα να ρίξω το ρυθμό μου στο service στην αρχή του tie-break και να προσεγγίσω το φιλέ κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω. Αυτό ένιωσα ότι ήταν το σωστό εκείνη τη στιγμή, αλλά κατά κάποιον τρόπο το μετανιώνω.”

“Εκείνη τη στιγμή ήταν ένας πόντος που θα μπορούσα να κερδίσω, όπως και ο επόμενος. Δύο άσχημοι πόντοι που του έδωσαν τεράστιο προβάδισμα και πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για μεγάλα χτυπήματα. Έκοψα ρυθμό και προσπάθησα να παίξω πιο συντηρητικά. Ωστόσο, αναμφίβολα χρειάζεται και η τύχη.”

“Μπορώ όμως να πω ότι έπαιξα πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Στο tie-break υπήρχαν 2-3 περιπτώσεις που είχα κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα κερδίσω τον πόντο. Ανέβηκα στο φιλέ αλλά έκανε ένα passing-shot που βρήκε γραμμή. Μετά άλλο ένα απίστευτο στην ευθεία. Δεν μπορεί να ελέγξεις αυτές τις καταστάσεις. Απλά κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Είναι πόντοι που έκαναν τη διαφορά.”

“Πήγα καλά και δεν θα τα βάλω με τον εαυτό μου. Πλέον κοιτάζω το Τορίνο όπου θα ταξιδέψω μέσα στην εβδομάδα και ελπίζω να παίξω κι εκεί όπως κι εδώ.”