Διεθνής Ασφάλεια

Λευκορωσία: Με δακρυγόνα οι πρόσφυγες επιτίθενται στους πολωνούς στρατιώτες – Δείτε βίντεο

Λευκορωσία: Με δακρυγόνα οι πρόσφυγες επιτίθενται στους πολωνούς στρατιώτες – Δείτε βίντεο

Τακτικές Ερντογάν χρησιμοποιεί ο στρατός της Λευκορωσίας

Tις εικόνες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα όταν ο Ερντογάν εργαλειοποιούσε τα καραβάνια των προσφύγων στον Έβρο θύμισε η χθεσινή νύχτα στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας.

Η κατάσταση χθες το βράδυ κλιμακώθηκε όταν λευκορωσικά στρατεύματα έσκισαν τον φράχτη και εμπόδισαν τους Πολωνούς στρατιώτες να τον στήσουν ξανά ώστε αποτρέψουν τη διέλευση μεταναστών.

Τα πλάνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικά αφού φαίνεται πως πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα έχουν οπλιστεί με δακρυγόνα από τον στρατό της Λευκορωσίας και λέιζερ με τα οποία «τυφλώνουν» τον πολωνικό στρατό στην προσπάθειά τους να περάσουν.

 

Ώρες νωρίτερα οι δυνάμεις της Λευκορωσίας είχαν καταστρέψει μέρος συρματοπλέγματος που χωρίζει τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός Σύρος μετανάστης

Το άψυχο σώμα ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία το Σάββατο, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς έντασης, που έχει προκαλέσει η μεταναστευτική κρίση στην περιοχή.