Διεθνής Πολιτική Ελλάδα

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άγκελα Μέρκελ (LIVE)

Ζώδια σήμερα  29/08/2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη βρίσκεται στην καγκελαρία στο Βερολίνο, όπου τον υποδέχτηκε η Άγκελα Μέρκελ… Μετά την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών, αποδόθηκαν οι καθιερωμένες στρατιωτικές τιμές. Ακολούθως ο έλληνας πρωθυπουργός και η Άγκελα Μέρκελ μπήκαν στην καγκελαρία.

Δεν θα τεθεί ζήτημα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως είχε ξεκαθαρίσει η γερμανική πλευρά. Ο κ. Μητσοτάκης… έχει στις αποσκευές του το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τις αλλαγές στην φορολογία που ήλθαν νωρίτερα.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την χώρα καθώς και η συζήτηση με την Άγκελα Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Δεν είναι δίχως σημασία ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη (28/08) το σχέδιό της για την «σωτηρία της ΔΕΗ»…

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ».

Περισσότερα σε λίγο…