Κόσμος

Covid 19- Βρετανία: Πάνω από 1.000 γιατροί θέλουν να εγκαταλείψουν το δημόσιο λόγω της κυβέρνηση

Covid 19- Βρετανία: Πάνω από 1.000 γιατροί θέλουν να εγκαταλείψουν το δημόσιο λόγω της κυβέρνηση
Περισσότεροι από 1000 γιατροί δήλωσαν πως επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) λόγω κακής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Τζόνσον και τις χαμηλές αμοιβές τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έρευνα που διεξήχθη από την Ένωση Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου (DAUK), διαπίστωσε ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων επιθυμούν να μετοικήσουν στο εξωτερικό ή να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα. Μερικοί ερωτηθέντες αναφέρουν πως θέλουν να κάνουν διάλειμμα στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία τους. Η έρευνα περιλαμβάνει τα σχέδια των ερωτηθέντων γιατρών για την επόμενη τριετία.
Η έρευνα συμπίπτει χρονικά με κάλεσμα της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση της άρσης των μέτρων πρόληψης του Covid 19 και πιο συγκεκριμένα την εντατικοποίηση των εξετάσεων, καθώς και την καραντίνα 2 εβδομάδων στα αεροδρόμια, μέτρα τα οποία θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει προκειμένου να ενισχυθεί η ταξιδιωτική βιομηχανία που παρουσιάζει προβλήματα.
“Οι γιατροί του NHS έχουν βγει από την πανδημία αυτή μελανιασμένοι, καμένοι και χτυπημένοι” τονίζει η Samantha Batt-Rawden, πρόεδρος της DAUK.
Ο πιο συνήθης λόγος θέλησης παραίτησης από τα καθήκοντα τους μεταξύ των ερωτηθέντων γιατρών είναι ο μισθός τους σε ποσοστό 74%. Άλλοι λόγοι είναι η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού σε ποσοστό 65%, ο περιορισμός τους να μιλήσουν δημόσια για το θέμα (54%) και κάποιες υποσχέσεις της κυβέρνησης που ποτέ δεν τηρήθηκαν όπως η δωρεάν στάθμευση των οχημάτων τους (46%) ή οι επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική τους υγεία και η αντιμετώπιση τους (45%).
Το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας εξέφρασε άμεσα την περηφάνια του για τους γιατρούς του NHS και δεσμεύεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας των Βρετανών να γίνει σταδιακά “το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον εργασίας”.