Κόσμος

Γαλλία: «Με βίαζε 3 φορές τη μέρα, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω» – Σοκάρει γαλλίδα τενίστρια

Γαλλία: «Με βίαζε 3 φορές τη μέρα, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω» – Σοκάρει γαλλίδα τενίστρια

Συγκλονίζει η κατάθεση της 36χρονης πρώην τενίστριας Αντζελίκ Κοσί για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της όταν ήταν ανήλικη.

«Με βίασε σχεδόν 400 φορές ο προπονητής μου στο τένις μέσα σε δύο χρόνια», είχε πει η Κοσί στο «France Info» τον Μάιο του 2023.

Ο προπονητής της, Αντριου Γκέδες ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 χρόνια φυλάκιση για πολλαπλούς βιασμούς ανηλίκων, ξεκίνησε να προπονεί την Κοσί το 1999, όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Η Αντζελίκ Κοσί τις προηγούμενες μέρες κατέθεσε ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής που ασχολείται με τις λειτουργικές ελλείψεις στις αθλητικές ομοσπονδίες, το αθλητικό κίνημα και τα αθλητικά όργανα διοίκησης στη Γαλλία.

Στην κατάθεσή της στο Παρίσι, την οποία αναπαράγει η εφημερίδα «Le Parisien», η πρώην τενίστρια είπε ότι «σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω» και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια μιας 15ήμερης συγκέντρωσης στο La Baule «με βίαζε τρεις φορές την ημέρα. Το πρώτο βράδυ μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιό του και δεν το έκανα. Και έτσι μπήκε στο δικό μου. Ήταν χειρότερα.
Ήμουν φυλακισμένη, δεν μπορούσα να βγω όταν ήθελα».

«Τα 13 βήματα που με χώριζαν από το δωμάτιό του και τον βιασμό» και αφηγείται ότι για να τη φοβίσει, ο Γκέδες έφτασε στο σημείο να της πει ότι είχε AIDS: «Έζησα μεταξύ 13 και 18 ετών νομίζοντας ότι είχα AIDS», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Η Γαλλίδα κατήγγειλε επίσης ότι «στον κόσμο του τένις ήταν γνωστό ότι η συμπεριφορά του με νεαρά κορίτσια δεν ήταν σωστή» και ότι όταν μια γυναίκα παραπονέθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου η απάντηση ήταν «ναι, αλλά μας φέρνει τίτλους».