Κόσμος

Ιταλία: Σκότωσε τη γυναίκα του και χρησιμοποιούσε το κινητό της για μήνες

Ένας οδηγός φορτηγού στην Ιταλία φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του και να χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό της για μήνες προσποιούμενος ότι είναι ζωντανή.

Την εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας δήλωσε στις Αρχές ο αδερφός της και ένας συνεργάτης της στις 30 Μαΐου με την αστυνομία στην Ιταλία να προχωράει στη σύλληψη του συζύγου της, αν και το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Η 42χρονη Francesca Deidda εξαφανίστηκε τον Μάιο από την ιταλική πόλη San Sperate, στο Κάλιαρι, στη νότια Σαρδηνία και οι ερευνητές πιστεύουν ότι τη σκότωσε ο σύζυγός της, ο 43χρονος Igor Sollai, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η 42χρονη, φέρεται να εστάλησαν μηνύματα από το τηλέφωνό της που έλεγαν στους φίλους και την οικογένειά της ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο μακριά λόγω του χωρισμού της – αλλά αρνήθηκε να μιλήσει με οποιονδήποτε στο τηλέφωνο.

Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν έλαβε επίσης την παραίτησή της με ένα email που εστάλη, μετά την εξαφάνισή της.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτά τα μηνύματα και τα email γράφτηκαν από τον Sollai αφού σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της, και ότι τα έστειλε για να κρύψει το έγκλημά του ώστε ο κύκλος της, συγγενείς και φίλοι, να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι ζωντανή.

Αν και το τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί, «ίχνη που άφησε ο ύποπτος στο διαδίκτυο» οδήγησαν στη σύλληψή του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν ο Sollai ρωτήθηκε από την αστυνομία γιατί δεν ανέφερε την εξαφάνιση της γυναίκας του, ισχυρίστηκε ότι ήταν επειδή το είχε κάνει ήδη ο αδελφός της.

Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και εστίασε την έρευνά της στη σχέση τής Deidda με τον σύζυγό της, ο οποίος προέβη σε πολλές αντικρουόμενες δηλώσεις.

Ο Sollai ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του ήθελε λίγο χρόνο μόνη της για να «σκεφτεί», σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Ο

ι ερευνητές λένε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το ζευγάρι περνούσε κρίση στη σχέση του πριν εξαφανιστεί η Deidda.

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το πτώμα της, ο Sollai συνελήφθη για φόνο την περασμένη εβδομάδα και παραμένει στη φυλακή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ο δικηγόρος του, Carlo Demurtas, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία. Και μέχρι σήμερα δεν έχουμε στοιχεία που να λένε ότι ο πελάτης μας χρησιμοποίησε το τηλέφωνο της συζύγου του ή ότι έστειλε το email».

Ο δικηγόρος επιχείρησε επίσης να τεθεί ο πελάτης τους σε κατ’ οίκον περιορισμό ή να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε χθες ότι ο οδηγός του φορτηγού θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με την Dailymail.

Το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμεναν μαζί από το 2012, καθώς και τα αυτοκίνητά τους έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.