Κόσμος

Κινεζικός στρατός σε νεοσύλλεκτους: Κόψτε τα βιντεοπαιχνίδια και τον αυνανισμό

Κινεζικός στρατός σε νεοσύλλεκτους: Κόψτε τα βιντεοπαιχνίδια και τον αυνανισμό

Η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη είναι ιδιαιτέρως απαιτητική

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός νεοσύλλεκτων αποτυγχάνει στις απαιτητικές σωματικές δοκιμασίες της βασικής εκπαίδευσης

Βαθιά ανησυχία επικρατεί στον κινεζικό στρατό σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, αφού ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός νεοσύλλεκτων αποτυγχάνει στις απαιτητικές σωματικές δοκιμασίες της βασικής εκπαίδευσης, λόγω κακής φυσικής κατάστασης.

Το μόνο θετικό είναι ότι μετά από εκτεταμένες έρευνες, αξιωματούχοι του στρατού εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι έχουν βρει την «ρίζα του κακού», που δεν είναι άλλη από την πολύωρη ενασχόληση των νεαρών με τα βιντεοπαιχνίδια και τον αυνανισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε ο επίσημος λογαριασμός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στα social media, οι δύο παραπάνω κακές συνήθειες αποτελούν τους βασικούς λόγους που χιλιάδες νεαροί άνδρες «κόβονται» στην προσπάθειά τους να καταταγούν στην μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΣ, περίπου 20% των νεοσύλλεκτων είναι υπέρβαροι και δεν μπορούν να περάσουν τις δοκιμασίες της βασικής εκπαίδευσης, γεγονός που αποδίδεται στην καθιστική ζωή των Κινέζων νέων και τη μανία τους με τα βιντεοπαιχνίδια.

Επίσης, 8% των ενδιαφερόμενων απορρίπτονται λόγω κιρσοκήλης και άλλων παθήσεων των όρχεων που προκαλούνται ή επιβαρύνονται σημαντικά από τον υπερβολικό αυνανισμό, αναφέρει το άρθρο του κινεζικού στρατού, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει από πού… αντλεί αυτά τα στοιχεία.

Άλλος ένας συνήθης λόγος απόρριψης ενδιαφερομένων είναι τα μεγάλα ή εμφανή τατουάζ ή οι ηπατικές ασθένειες που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, προσθέτει το άρθρο.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός φημίζεται για να υψηλά στάνταρ του, ενώ η διαδικασία για να ενταχθεί κάποιος σε αυτόν είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, με πολλά στάδια, αυστηρά κριτήρια και δύσκολες δοκιμασίες.

 

 

 

 

www.1069.gr