Κόσμος

Οργή στις ΗΠΑ: Χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 5χρονο γιο τους

Μια γυναίκα και ο φίλος της, και οι δύο 28 ετών, καταδικάστηκαν πρόσφατα για τη δολοφονία του 5χρονου γιου της χτυπώντας και τραυματίζοντάς τον με διάφορα αντικείμενα το 2021.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Σάφολκ ανακοίνωσε την Παρασκευή 22 Μαρτίου ότι οι ένορκοι έκριναν ένοχους τους Valerie Owusu και Emmanuel Addae για τη δολοφονία δευτέρου βαθμού του King Owusu.

Η Valerie Owusu και ο Addae αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 25 χρόνια έως ισόβια με την απόφαση να αναμένεται τον Μάιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το true crime daily.

Τον «άφησαν εκεί να πεθάνει»
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μεταξύ 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2021, η Valerie Owusu και ο Addae «χτύπησαν βάναυσα» το θύμα με «τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά όργανα» μέσα στο σπίτι τους. Η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε, μέχρι που τελικά, μετά από τρεις ημέρες έχασε τις αισθήσεις του. Η Valerie Owusu και η Addae είδαν τη σωματική επιδείνωση του θύματος, αλλά δεν κάλεσαν για βοήθεια, δεν μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο ούτε παρείχαν ιατρική φροντίδα.

Υπέφερε για μέρες στα χέρια τους

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τον King Owusu στο σπίτι ενός συγγενή την 1η Απριλίου 2021, όπου τον «άφησαν εκεί να πεθάνει». Το μέλος της οικογένειας φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι και να βρήκε το θύμα νεκρό και κάλεσε το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Suffolk, το οποίο ανταποκρίθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Southside, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο King Owusu είχε «χτυπηθεί από την κορυφή ως τα νύχια» και τα τραύματά του, «τα οποία ήταν πάρα πολλά για να τα μετρήσει κανείς, προκάλεσαν τον θάνατό του».

Οι Valerie Owusu και Addae κατηγορήθηκαν για το θάνατο του αγοριού στα μέσα Απριλίου 2022, πάνω από ένα χρόνο αργότερα, λόγω των προκλήσεων δικαιοδοσίας και της πληρότητας της έρευνας, αναφέρει το WABC-TV.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μοιράζονται άλλο ένα παιδί, το οποίο τέθηκε υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών προστασίας παιδιών της κομητείας Suffolk.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Suffolk, Raymond Tierney, δήλωσε: «Αυτό το μικρό αγόρι ξυλοκοπήθηκε και υπέφερε για μέρες στα χέρια αυτών των κατηγορουμένων, μία εκ των οποίων ήταν η ίδια του η μητέρα, μέχρι που δυστυχώς υπέκυψε στα σοβαρά και εκτεταμένα τραύματά του».

ΠΗΓΗ in.gr