Κόσμος

Ουκρανία: Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε περιοχές της Ρωσίας και στην Κριμαία

Ουκρανία: Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε περιοχές της Ρωσίας και στην Κριμαία

Ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταδόθηκε τηλεοπτικά ακόμα και σε περιοχές της Ρωσίας, αλλά και στην Κριμαία.

Το μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταδόθηκε από τους δέκτες των τηλεοράσεων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως επίσης και στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στην προσαρτηθείσα Κριμαία και Σεβαστούπολη.

Την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας μετέδωσαν τα τοπικά κανάλια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελέσνκι εμφανίσθηκε στους δέκτες των τηλεοράσεων στις περιοχές αυτές την στιγμή που έπρεπε να μεταδοθούν εκπομπές των ρωσικών καναλιών.

Σύμφωνα με τα βίντεο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνονταν στην ομιλία του στους συμπατριώτες του στην ουκρανική γλώσσα χωρίς να υπάρχει μετάφραση στα ρωσικά. Το σήμα της μετάδοσης κατά διαστήματα χανόταν και εν συνεχεία επανερχόταν.

Οι Αμερικανοί έχουν δώσει τους τηλεοπτικούς κωδικούς

Ο σύμβουλος του κυβερνήτη της Κριμαίας αρμόδιος για την πολιτική ενημέρωσης, Όλεγκ Κριουτσκόφ, απέδωσε την μετάδοση της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου σε παρέμβαση στην μετάδοση του σήματος που έγινε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι Αμερικανοί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έδωσαν στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες πρόσβαση σε όλους κωδικούς προγραμμάτων των πιο διαδεδομένων «ραδιοτηλεοπτικών φορέων», μέσω των οποίων τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν στο διαδίκτυο. Οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης συνήθως παίρνουν σήμα από το διαδίκτυο. Όταν τα πράγματα είναι άσχημα στο μέτωπο, οι Ουκρανοί διακόπτουν τις διαδικτυακές εκπομπές» ανέφερε ο Κριούτσκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RBC.

Οι αρχές του Μπέλγκοροντ ανέφεραν ότι υπήρξε αλλοίωση δορυφορικού σήματος χωρίς έγκριση.