Κόσμος

Πεσκόφ: Η παροχή τανκ στην Ουκρανία από τη Δύση δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου

Πεσκόφ: Η παροχή τανκ στην Ουκρανία από τη Δύση δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα (20.01.2023) ότι οι χώρες της Δύσης που προμηθεύουν με επιπλέον άρματα μάχης την Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου. Αντίθετα, θα αυξήσουν τα προβλήματα του ουκρανικού λαού. 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε επίσης και για τις σχέσεις Ρωσία και ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για ιστορικό χαμηλό. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε δε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ επιδεινώθηκαν περαιτέρω τον περασμένο χρόνο, από τότε δηλαδή που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία και οι δυτικές χώρες απάντησαν με την επιβολή μιας σειράς οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και με την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε χθες ότι η κυβέρνησή του αναμένει «ισχυρές αποφάσεις» μετά τη συνάντηση σήμερα στη Γερμανία του λεγόμενου σχήματος “Ράμσταϊν”, δηλαδή των υπουργών Άμυνας και υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων περίπου 50 χωρών με συντονιστή τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και θέμα συζήτησης την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων με σύγχρονα άρματα μάχης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ