Τουρκία

Τουρκία: Ελλάδα και Κύπρος υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον μας

Αλλάζουν όλα στον νέο Κ.Ο.Κ: Ερχονται πρόστιμα «φωτιά»– Πως θα τιμωρούνται, παραβίαση σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα κ.α.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητεί την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, εκφράζοντας την έντονη καταδίκη του για την πυρπόληση της σημαίας τους στα κατεχόμενα

Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την πυρπόληση της τ/κ σημαίας στα κατεχόμενα κατά την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ότι ευθύνονται για την υποδαύλιση του μίσους κατά των Τ/Κ και των Τούρκων.

«Οι αξιωματούχοι της Ε/κ πλευράς δεν προέβησαν σε καμιά καταδίκη αυτής της ενέργειας. Το γεγονός εξάλλου ότι δεν ζήτησαν επίσης καμία έρευνα για τους δράστες αποτελεί επίσημη στήριξη του περιστατικού. Η Ε/κ Διοίκηση ενέχει ευθύνη για το γεγονός, όπως επίσης και οι ελληνικές αρχές με τις δηλώσεις τους που υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον των Τ/Κ».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητεί μάλιστα την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας προς Κύπρο και Ελλάδα, προκειμένου να σταματήσουν τις δηλώσεις που υποκινούν το κλίμα έντασης στο νησί.