Ασφάλεια Επικαιρότητα

Τσουχτερές διαφορές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ανά Νομό στην Κρήτη

Τσουχτερές διαφορές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ανά Νομό στην Κρήτη

Για το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο οι οδηγοί στο Ηράκλειο θα πληρώσουν μέχρι και 111€ περισσότερα. Μονόδρομος η σύγκριση για οδηγούς σε Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά με τις τιμές για το ίδιο συμβόλαιο να παίζουν με διαφορά 91€, 41€, 31€ αντίστοιχα!

 

Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζονται αναλυτικά οι τέσσερις νομοί στους οποίους η σύγκριση τιμών αποτελεί μονόδρομο για να μην πληρώσει κανείς “τσουχτερές τιμές” για την ασφάλεια αυτοκινήτου του. Το Ηράκλειο κρατάει τα πρωτεία, με το κέρδος των οδηγών που συγκρίνουν να φτάνει τα 111€. Ενώ το κέρδος από την σύγκριση φτάνει στα 91€ στο νομό Λασιθίου. Ακολουθούν το Ρέθυμνο και τα Χανιά με διαφορά ανάμεσα στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου από 31 έως 41€.

 

 

Ανεξάρτητα από το αν δυο οδηγοί έχουν ακριβώς ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου, ο διαφορετικός ταχυδρομικός κώδικας μπορεί να επηρεάσει την τιμή του ασφαλίστρου, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται από έρευνα που έκανε το Pricefox. Ένας οδηγός IX στο Ηράκλειο θα πληρώσει έως 319€ ετησίως σε σχέση με έναν οδηγό  που θα πληρώσει μόλις 208 ευρώ το χρόνο, για το ίδιο πακέτο στα Χανιά. Η διαφορά των 111 ευρώ είναι αρκετά μεγάλη και κάνει την σύγκριση τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου πριν την αγορά τους ακόμα πιο απαραίτητη. Η αγορά και οι τιμές αλλάζουν συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι ένας οδηγός με το να κάνει πολύ συχνά σύγκριση τιμών, θα γλιτώσει σίγουρα χρόνο και χρήμα!

Το Pricefox είναι η καινοτόμα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων για ασφάλειες αυτοκινήτου. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν καλύψεις, τιμές και να αγοράσουν την ασφάλεια αυτοκινήτου τους με τρία απλά βήματα online, από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές και να εξοικονομήσουν έως 172 ευρώ ετησίως.