Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μεγάλη επίθεση των Αζέρων – Αντιστέκονται οι Αρμένιοι – Νεκρός ποδοσφαιριστής

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μεγάλη επίθεση των Αζέρων - Αντιστέκονται οι Αρμένιοι - Νεκρός ποδοσφαιριστής
Μάχες σώμα με σώμα σε μεγάλο μέτωπο του Αρτσάχ, μεγάλες οι απώλειες και από τις δύο πλευρές. Η Αρμενία ανακοινώνει πως προκαλεί απώλειες στον εχθρό και το Αζερμπαϊτζάν μεταδίδει βίντεο με καταλήψεις οχυρών – Θλίψη για το θάνατο γνωστού Αρμένιου ποδοσφαιριστή

Ο22χρονος Αρμένιος μεσοεπιθετικός Λιπαρίτ Νταστογιάν που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχέπεσε νεκρός από πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Η είδηση σκόρπισε θλίψη και οργή στην Αρμενία, ενώ η ομάδα που αγωνίζονταν, η Αλασκέρτ που εδρεύει στο Γερεβάν δημοσιοποίησε το γεγονός με ανάρτηση της στο Facebook εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς του.

«Δυσάρεστα νέα από την πρώτη γραμμή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αλασκέρτ, Λιπαρίτ Νταστόγιάν, μπήκε στη λίστα των ηρώων που αφιερώθηκε στην πατρίδα του. Αναπαύσου εν ειρήνη, στρατιώτη. Η Αλασκέρτ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Νταστογιάν», αναφέρει η ανάρτηση.

Μεγάλες απώλειες

Στο μεταξύ η Αρμενία παραδέχεται πως υπάρχουν μεγάλες απώλειες στο μέτωπο των μαχών αλλά παράλληλα αναφέρει πως έχουν αναχαιτιστεί οι δυνάμεις των Αζέρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία αλλά και τζιχαντιστές που στρατολογούνται για να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας. Mάλιστα δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει πως η αμοιβή είναι 1.000 Ευρώ το μήνα σε κάθε τζιχαντιστή.

Σκληρές εικόνες

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με σκληρές εικόνες όπου όπως υποστηρίζει πρόκειται από τις κατάληψη οχυρών του Αρμενικού στρατού. Δεν γίνεται αναφορά για την τύχη των στρατιωτών ενώ πλάνα δείχνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Αλλο βίντεο δείχνει φάλαγγα τεθωρακισμένων του Αζερμπαϊτζάν να έχουν μπει στο έδαφος του Αρτσαχ.