Ενοπλες Συγκρούσεις Επικαιρότητα

Βαρείς χαρακτηρισμοί από τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» κατά Ερντογάν: «Αυτός ο ανόητος θα υποστεί και άλλες ήττες»!

Ολυμπιακός - Λαμία 3-2: Ανατροπή και πρόκριση

Βαρείς ήταν οι  χαρακτηρισμοί που εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» κατά του Τούρκου προέδρου  Ρ.Τ.Ερντογάν, την ώρα που ο τουρκικός Στρατός  υφίσταται απώλειες στην Συρία.

Ο Λίβυος αντιστράτηγος  Ahmed al-Mismari αφού πρώτα απεύθυνε την αλληλεγγύη του στον συριακό Στρατό και στα πλήγματα που έχει καταφέρει κατά των τουρκικών δυνάμεων είπε:

«Αυτός ο ανόητος ο Ερντογάν που δέχεται πλήγματα στην Ιντλίμπ θα υποστεί και άλλα στην Λιβύη. Θα τερματίσουμε γρήγορα την κατοχή της Τρίπολης από τους Τούρκους και τους συνεργάτες τους.

Δυστυχώς βάζουν τους γιούς  τους μπροστά και πληρώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους», δήλωσε ο Λίβυος αντιστράτηγος.

Παράλληλα ο Ahmed al-Mismari δήλωσε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα αεροδρόμια όπως αυτό στη Μισράτα επειδή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, καθώς η Τουρκία το χρησιμοποιεί ως βάση.

Στην Συρία οι πληροφορίες από την σημερινή πρώτη απευθείας βολή του τουρκικού πυροβολικού κατά του συριακού Στρατού μάλλον δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι βολές του συριακού πυροβολικού έπεσαν πολύ μακριά από τις θέσεις των Σύρων και δεν σημειώθηκε καμία απώλεια εκ μέρους των δυνάμεων της Δαμασκού, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό εξουδετερώθηκαν 55 Σύροι στρατιώτες.