Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Εξάρχεια: Βίντεο των αντιεξουσιαστών από επιθέσεις σε ΜΑΤ

Εξάρχεια: Βίντεο των αντιεξουσιαστών από επιθέσεις σε ΜΑΤ
Βίντεο στο οποίο έχουν καταγράψει τις επιθέσεις τους σε αστυνομικούς αμέσως μετά την επιχείρηση εκκένωσης κατειλημμένων κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας ανάρτησαν αντιεξουσιαστές στο διαδίκτυο

Οι κουκουλοφόροι επιτίθενται στους αστυνομικούς και κάποιοι εξ αυτών εν είδει καμεραμάν καταγράφουν τις επιθέσεις.

Σ’ αυτές μπορεί κανείς να παρατηρήσει το επιχειρησιακό σχέδιο των κουκουλοφόρων που βρίσκουν απροετοίμαστους τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούν -όχι με τόσο επιτυχή τρόπο- να προφυλαχθούν από τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ οι δρόμοι θυμίζουν πεδίο μάχης.

Μάλιστα, υπάρχουν και πλάνα των επιθέσεων κι από… αέρος, καθώς σε συγκεκριμένο σημείο του βίντεο φαίνονται τουλάχιστον 15-20 αντιεξουσιαστές να έχουν σκαρφαλώσει σε ταράτσα κτιρίου και πετούν πέτρες, μάρμαρα κι άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις Αρχές, καθώς πλησιάζει τόσο η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς και η ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια κι όχι μόνο για την εκκαθάριση των καταλήψεων και των άντρων ανομίας, που έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση των αντιεξουσιαστών, η ηγεσία της αστυνομίας και τα αρμόδια υπουργεία παίρνουν ήδη μέτρα για το δύσκολο διάστημα που θα ακολουθήσει.