Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε γραφεία εταιρείας στον Κεραμεικό

Αυτοκτόνησε ο άνδρας στο Μαρούσι μετά τους πυροβολισμούς

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας Cosmote e-value, στη Βασιλείου Μεγάλου 6-8, στον Κεραμεικό, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 10 ατόμων, απ’ τα 30 που συμμετείχαν στην παρέμβαση, μπήκαν στο προθάλαμο του κτιρίου και διαμαρτυρήθηκαν πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα .

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα indymedia και φέρει την υπογραφή του Ρουβίκωνα αναφέρεται πως αφορμή για τη σημερινή παρέμβαση ήταν η στάση των υπευθύνων απέναντι στους εργαζόμενους όταν έγινε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Στις 19 του Ιούλη τη ημέρα που συνέβη ο πρόσφατος σεισμός στη Αθήνα τα τσιράκια των αφεντικών, οι προϊστάμενοι βάρδιας στην εταιρία eValue και συγκεκριμένα στο κτίριο της στην Δάφνη, εμπόδισαν με φωνές τους εργαζόμενους που έκαναν το αυτονόητο για μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή παράτησαν τα τηλέφωνα και άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν δεν είχαν σηκωθεί οι εργαζόμενοι θα είχαν φάει τις ψευδοροφές που κατέρρευσαν στο κεφάλι. Τελικά το κτίριο εκκενώθηκε με καθυστέρηση 15 λεπτών και ενώ είχαν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, όταν τελικά δόθηκε εντολή από τα κεντρικά της Cosmote (η eValue είναι θυγατρική της)».