Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Ρέθυμνο: Συνέλαβαν τον καλλιεργητή χασισοφυτείας και βρήκαν άλλη μια

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Να επεκτείνει την φυτεία με τα 27 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε σε μια περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου φιλοδοξούσε ένας Έλληνας που ετοιμαζόταν να φυτέψει άλλα δέκα φυτώρια, αλλά του χάλασαν τα σχέδια οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Ο καλλιεργητής βρέθηκε κρυμμένος σε ένα οίκημα κοντά στον χώρο της φυτείας η οποία εντοπίστηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης εξερεύνησης, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθη και στο κτίριο κατασχέθηκαν τα φυτώρια και 44 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Και δεύτερη φυτεία

Άλλη μια «ορφανή» χασισοφυτεία βρέθηκε σε μια περιοχή του Δήμου Ανωγείων, κατά την διάρκεια επιχείρησης εξερεύνησης που οργανώθηκε από τους ίδιους αστυνομικούς την Παρασκευή. Ύστερα από πληροφορίες, εντοπίστηκε ένας χώρος στον οποίο άγνωστοι καλλιεργούσαν 19 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Δίωξη.