Διατροφή

Γιατι δεν πρέπει να σπάμε τα μακαρόνια όταν τα βράζουμε

H Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ χορεύει στην παραλία και βάζει φωτιά στο Instagram

Οι Ιταλοί συμβουλεύουν

Πολύ γνώριμη εικόνα από ελληνική κουζίνα νοικοκυράς, μπροστά από μία κατσαρόλα, να σπάει, αυτός που μαγειρεύει, τα μακαρόνια και να τα ρίχνει για βράσιμο. Και εδώ έρχονται οι Ιταλοί να μας διορθώσουν και να μας δώσουν το know how, ως ειδικοί επί των ζυμαρικών.

Δεν πρέπει ποτέ να σπάμε τα μακαρόνια, πριν τα ρίξουμε στη κατσαρόλα με ζεστό νερό που ήδη βράζει, για πολύ πρακτικούς λόγους. Πρώτον σύμφωνα με τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες. Και δεύτερον γιατί έτσι κάθε πηρουνιά, έχει τη σωστή αναλογία που χρειάζεται ο ουρανίσκος μας για να βιώσει τη γαστριμαργική εμπειρία.

Γιατι δεν πρέπει να σπάμε τα μακαρόνια όταν τα βράζουμε

Επίσης προς αυτήν τη κατεύθυνση οι Ιταλοί κάνουν πάντα πολύ πηχτές τις σάλτσες που συνοδεύουν τα σπαγγέτι, γιατί έχει μείνει ως παράδοση από τότε που προσπαθούσαν να βρουν ένα τρόπο να μη λερώννται οι ευγενείς.

www.1069.gr