Επικαιρότητα Υγεία

Κίνα: Καρατομήσεις αξιωματούχων ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.000

Δράκοι της Αθήνας: Αυτά είναι τα τέρατα που βίαζαν, ξυλοκοπούσαν και λήστευαν ιερόδουλες!

Στην απομάκρυνση αρκετών ανώτερων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι στην επαρχία Χουμπέι, προχώρησαν οι κινεζικές αρχές ενόσω οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό έφθασαν πλέον τριψήφιο αριθμό και η οργή των πολιτών ξεχειλίζει για τα αργά αντανακλαστικά των υπευθύνων απέναντι στη νέα απειλή. Οι αντιδράσεις πύκνωσαν ακόμη περισσότερο μετά τον θάνατο του γιατρού Λι Ουενλιάνγκ στη Βουχάν, ο οποίος προσπάθησε τον Δεκέμβριο να προειδοποιήσει συναδέλφους του για τον ύποπτο κοροναϊό, αλλά κατηγορήθηκε από τις αρχες ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις. Εν μέσω της κρίσης αυτής και της ασφυξίας στην επαρχία Χουμπέι και όχι μόνο, παρατηρητές του Πεκίνου εκτιμούν ότι οι «καρατομήσεις» αξιωματούχων ήταν απλώς ζήτημα χρόνου.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του τοπικού Ερυθρού Σταυρού απομακρύνθηκε επίσης για «παράλειψη καθήκοντος» όσον αφορά τον «χειρισμό των δωρεών», αναφέρει το BBC.

Σε ένα ακόμη ρεκόρ, σημειώθηκαν σε μία μόλις ημέρα 108 νέοι θάνατοι από τον κοροναϊό (103 μόνο στην επαρχία Χουμπέι). Από τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε εμφανίστηκε ο νέος κορνοαϊός 2019-nCoV στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.016 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Αναφέρθηκαν επίσης 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.