Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση με το υπουργείο Υγείας την τακτική ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.
Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας
https://youtu.be/sr7_1YNeaOw
ΕΟΔΥ: Υπό πίεση οι ΜΕΘ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 1.677 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 118.045, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 5.038 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 33.160 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Την ίδια ώρα, 578 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 172 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 691 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 95 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1312 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

