Επικαιρότητα Υγεία

Μέσω Ολλανδίας θα έλθει από την Τενερίφη ο Έλληνας επιβάτης του Hondius – Θα μεταφερθεί στο Αττικόν για καραντίνα 45 ημερών

Θα μεταφερθεί με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Eindhoven της Ολλανδίας και από εκεί με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας συνοδευόμενος από γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ και τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ Θεόδωρο Βασιλακόπουλο

by Protothema AI
  • Προγραμματίζεται ο επαναπατρισμός Έλληνα πολίτη από κρουαζιερόπλοιο όπου ξέσπασε χανταϊός.
  • Ο πολίτης θα μεταφερθεί με ολλανδικό αεροσκάφος και ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στην Ελευσίνα.
  • Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» για 45ήμερη καραντίνα, όντας ασυμπτωματικός.
  • Στην Τενερίφη, το πλοίο MV Hondius αγκυροβόλησε για την εκκένωση 147 επιβατών μετά από θανάτους.
  • Η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου αναμένεται να διαρκέσει έως αύριο το απόγευμα.

Εντός της μέρας (10/5) προγραμματίζεται ο επαναπατρισμός του Έλληνα πολίτη, επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, όπου ξέσπασε ο χανταϊός.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας:

Ο Έλληνας πολίτης θα μεταφερθεί με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Eindhoven της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας θα μεταφερθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από εκεί, θα τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και θα μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου θα τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα 45 ημερών.

Ο Έλληνας πολίτης είναι καλά στην υγεία του και ασυμπτωματικός. Σύμφωνα με τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας, για προληπτικούς λόγους θα συνοδεύσουν στην ειδική πτήση επαναπατρισμού τον Έλληνα πολίτη, ιατρός ΕΚΑΒ, διασώστης-νοσηλευτής ΕΚΑΒ και ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αποβιβάζονται οι επιβάτες του MV Hondius με τον χανταϊό στο λιμάνι της Τενερίφης – Δείτε live

Νωρίτερα, στην Τενερίφη έφτασε το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της ανησυχίας για ξέσπασμα του χανταϊού, έπειτα από τον θάνατο τριών ανθρώπων που συνδέθηκαν με τη νόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου.

Το πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Γκραναντίγια στα Κανάρια Νησιά, με τις ισπανικές αρχές να θέτουν σε εφαρμογή μια αυστηρά ελεγχόμενη επιχείρηση επαναπατρισμού των 147 επιβατών, στην οποία συμμετέχουν πολλές χώρες.

Δείτε live:

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η πρωτοφανής επιχείρηση εκκένωσης του ολλανδικής σημαίας κρουαζιερόπλοιου ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι και αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το σημείο, μικρά σκάφη με αναμμένους φάρους και σειρήνες πλησίασαν το πλοίο κατά την ανατολή του ηλίου, ενώ στην προβλήτα βρίσκονταν άτομα με στολές βιολογικής προστασίας και αξιωματούχοι που φορούσαν στολές με τα διακριτικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).