Αυτοδιοίκηση Επικαιρότητα Κρήτη

Ένα (ακόμα) σημαντικό όφελος για το δήμο Μινώα, που ανακοίνωσε ο Σπίρτζης!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και φάνηκε να μην αναδεικνύεται είναι το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης στον Σπίρτζη, να μετέχει, ο δήμος, στο ΔΣ της εταιρείας που θα τρέξει κατασκευαστικά και λειτουργικά το νέο αεροδρόμιο!

Η ώρα του « ταμείου» για το δήμο Μινώα δεν ήλθε ακόμα για τα όσα σημαντικά συνέβησαν σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης και του ελληνοϊνδικού κονσόρτσιουμ που θα τρέξει το project του αεροδρομίου, αλλά κάποια χρήσιμα συμπεράσματα αξίζει να αποτυπωθούν πίσω από τις παράτες και τα παχειά λόγια!

Καταρχήν ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα του δήμου Μινώα για το χωροταξικό σχεδιασμό και της χρήσης γης στην περιοχή, ένα μέγα ζήτημα για το παρόν και το μέλλον της περιοχής που δεν μπορεί απλώς να παρακολουθεί τα όσα θεαματικά θα συμβαίνουν γύρω της και εκείνη να χάνει ( η περιοχή) τα αυγά και τα πασχάλια!

Αλλά ίσως αυτό που αξίζει να σημειωθεί και φάνηκε να μην αναδεικνύεται, στο βαθμό που έχει τη σημασία του, είναι το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης στον Σπίρτζη, να μετέχει, ο δήμος, στο ΔΣ του ΑΡΙΑΔΝΗ GROUPE της εταιρείας δηλαδή που θα τρέξει κατασκευαστικά και λειτουργικά το νέο αεροδρόμιο! Σημειώστε πως στο ΔΣ μετέχουν 4 μέλη του Ελληνικού Δημοσίου, 4 μέλη της κοινοπραξίας των κατασκευαστών κι ένας κοινής αποδοχής.

Ο ένας εκ των τεσσάρων που θα εκπροσωπούν το δημόσιο θα είναι ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης ( δεν ήταν αυτονόητο, καθώς έπρεπε να πει το ναι και ο εργολάβος) κι αν μη τι άλλο με την ικανοποίηση του( πες τε το και «δωράκι» του υπουργού στο δήμο αλλά και αντίβαρο στους αντιδρώντες στο έργο ) εξασφαλίζεται πως ο Δήμος και η τοπική κοινωνία γενικότερα θα παρακολουθούν από μέσα και θα έχουν λόγο για τα όσα θα συμβαίνουν γύρω από το έργο!
Ασφαλώς και δεν είναι λίγο!