Επικαιρότητα Κρήτη

Ένταση και φωτιές στο λιμάνι – “Όμηροι ” Λαμπρινός και Αρναουτάκης!

Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου ,πριν λίγο, όταν αγρότες από την Ιεράπετρα και την Σητεία παραβίασαν την πύλη και μπήκαν στο λιμάνι με άγριες διαθέσεις υπό το φόβο της καταστροφής των προϊόντων τους λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο των Blue Star Ferries και εκτόξευσαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους.

“Αίσχος” , φώναζαν οι εξαγριωμένοι αγρότες. Με αντλίες νερού επιτέθηκαν στους Κρητικούς οι απεργοί ναυτικοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε απόπειρα να ρίξουν άνθρωπο στο λιμάνι ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι ακριβώς συνέβη.

Το πλοίο απομακρύνθηκε έξω από το λιμάνι και σύμφωνα με τον ΑLPHA , o καπετάνιος του πλοίου βλέποντας τους αγρότες να κινούνται απειλητικά έβαλε μπρος τις μηχανές και “έσπασε” το σκοινί από τον κάβο γεγονός που τους εξαγρίωσε τους λόγω του κινδύνου που είχε αυτή η ενέργεια για όσους ήταν κοντά.

Στη συνέχεια, οι αγρότες έβαλαν φωτιά στα γραφεία της ΑΝΕΚ στο λιμάνι.

Στο σημείο έσπευσαν πριν λίγο Πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες ενώ εκρήξεις ηχούν μέσα από το φλεγόμενο κτίριο.

“Ομηροι” των αγροτών κρατούνται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα.

Τραυματίστηκε ο λιμενάρχης

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και της έντασης, τραυματίστηκε ελαφρά ο λιμενάρχης κ. Σαιτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαιτάκης χτύπησε σε μία πόρτα.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής η διέλευση του ασθενοφόρου παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ζητούν να επιστρέψει το πλοίο

Αυτήν την ώρα οι αγρότες έχουν περικυκλώσει τον λιμενάρχη και του ζητούν να επιστρέψει το πλοίο ώστε να φορτώσουν τις νταλίκες.

Έκκληση να μη καεί η βοήθεια για τους πρόσφυγες

Έκκληση να μη γίνουν παρανάλωμα του πυρός τα προϊόντα που βρίσκονται σε αποθήκη δίπλα από τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ , και προορίζονται για τους πρόσφυγες , κάνει ο εθελοντής Γιάννης Σκουλάς.

“Κρίμα και πάλι κρίμα. Οι εξαγριωμένοι αγρότες έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ. Το μεγαλύτερο όμως δράμα είναι ότι δίπλα ακριβώς από τα εκδοτήρια είχαμε ως Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες την κεντρική μας αποθήκη με όλη την βοήθεια που έχει συλλεχθεί για τους πρόσφυγες. Πρέπει επείγον να αφήσουν την πυροσβεστική να σβήσει την φωτιά. Κάνω έκκληση σε αστυνομία και πυροσβεστική να σταματήσουν αυτή την καταστροφή αλλά και σε όποιον άλλο μπορεί να παρέμβει.”, αναφέρει.


//www.youtube.com/watch?v=z69z8FHnGxE
//www.youtube.com/watch?v=2wh8f7v380Y
//www.youtube.com/watch?v=0pO9rf7dBjw

cretalive