Εκδηλώσεις Επικαιρότητα Κρήτη

Καστρινό Καρναβάλι: Την Κυριακή 3 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

Καστρινό Καρναβάλι: Την Κυριακή 3 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο του Ηρακλείου, κορυφώνονται, την Κυριακή 3/3, οι εκδηλώσεις της Καστρινής Αποκριάς 2019, που διοργανώνουν ο δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, στο Ηράκλειο, θα συμμετάσχουν σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, παρέες και ομάδες του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:00 από την Πλατεία 18 Άγγλων. Θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου και από την πλατεία των Λιονταριών, θα διασχίσει την Ίδης και θα κατηφορίσει στην Λεωφόρο Καλοκαιρινού, μέχρι την συμβολή της με την οδό Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη.

Στο σημείο αυτό, θα ολοκληρωθεί η καρναβαλική παρέλαση και τα άρματα θα έχουν την δυνατότητα να φύγουν από την οδό Γιαμαλάκη προς το λιμάνι.

Νωρίτερα, οι μασκαράδες θα συγκεντρωθούν στις 14:00, στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, από το «Μαρίνα» μέχρι την πλατεία 18 Άγγλων.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2813-409853 και 2813-409863 και στο e-mail dikeh@heraklion.gr.

Αλλαγή της κυκλοφορίας για το “Καστρινό Καρναβάλι”

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Κυριακή και από τις 13:00 έως 17:00,  πρόκειται να προβεί σε κατάλληλη ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό Νεάρχου και την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα στη διακοπή κυκλοφορίας:

Α) Ρεύμα προς Αλικαρνασσό: Από την πλατεία 18 Άγγλων, έως τη συμβολή οδού Νεάρχου με την οδό Δούκως Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)

Β) Ρεύμα από Αλικαρνασσό προς Παγκρήτιο Στάδιο:   Οδό Νεάρχου, στο ύψος της κεντρικής εισόδου λιμένα (συμβολή με την οδό Εθν. Αντιστάσεως), έως την πλατεία 18 Άγγλων.