Κρήτη

Κόλπος Δερματά: Εμποδίων συνέχεια στην πολύπαθη ανάπλαση

Κόλπος: Ξεκινάει η επιχείρηση «Sentinel» για την προστασία της ναυσιπλοΐας

Αναμένεται και νέος γύρος…αντιπαράθεσης

Συνέχεια δείχνει να έχει ο “πονοκέφαλος” του έργου ανάπλασης στον Κόλπο Δερματά, για τον Δήμο Ηρακλείου, που ετοιμαζόταν να…στείλει ξανά τον εργολάβο και τις μπουλντόζες ,με αφορμή το πρόσφατο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

Το Λιμεναρχείο, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, εξέφρασε εκ νέου την άρνηση του να επιτρέψει επανέναρξη των εργασιών και το θέμα έχει προκαλέσει ένα ακόμα γύρο κινητικότητας στη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα η Λότζια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δηλώνει έτοιμη να ανεβάσει τους τόνους τις προσεχείς ημέρες.
Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Δημάρχου: «Επειδή ο Βασίλης Λαμπρινός σέβεται τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν, δεν βγήκε στην επίθεση, μετά το Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημοσιών Έργων, όπως θα μπορούσε. Αλλά το να εκμεταλλεύονται την στάση του Δημάρχου εκείνοι που θα έπρεπε να απολογούνται και να εμφανίζονται ξαφνικά και ως τιμητές, πάει πολύ. «Όχι εκεί που μας χρωστάνε, να θέλουν και το βόδι» τόνιζαν χαρακτηριστικά…

Για αυτόν τον λόγο, μέσα στις υπόλοιπες κινήσεις που σχεδιάζει η Λότζια, προς πάσα κατεύθυνση, ώστε το έργο να ξεκινήσει ξανά και να ολοκληρωθεί (αυτός είναι και ο μόνος στόχος του Δημάρχου) αναμένεται και ο ίδιος να μιλήσει δημόσια για το θέμα την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να μπουν – όπως αναφέρεται – τα πράγματα στην θέση τους.