Επικαιρότητα Κρήτη

Με αρκετά ζητήματα η τηλεκπαίδευση στο Γάζι

Ηράκλειο: 14χρονος μαθητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του έξω από το σχολείο

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ώρες, πολλά παιδιά και εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην πρώτη μέρα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Με αρκετά ζητήματα η τηλεκπαίδευση στο Γάζι

Από το συγκεκριμένο “χορό” δεν έλλειπε ούτε το Γενικό Λύκειο Γαζίου, με σημαντικά προβλήματα να δηλώνονται από το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα από τη δεύτερη ώρα και μετά το σύστημα “κράσαρε” με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδεθούν ούτε μαθητές, ούτε καθηγητές, με την κατάσταση να φέρνει αναστάτωση.

Σε επικοινωνία μας με τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Κωστάκη, μας έγινε γνωστό το πρόβλημα, ενώ μιλήσαμε και για το πως θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση για το θέμα των σχολείων με μια διαφορετική προσέγγιση.

Αναλυτικά τα λόγια του κου Κωστάκη:

“Δυστυχώς η πρεμιέρα είχε και προβλήματα. Μια ώρα δούλεψε το σύστημα και στη συνέχεια κράσαρε, καθώς η φόρτωση ήταν μεγάλη. Είναι σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους καθηγητές. Το ίντερνετ στη χώρα μας δεν είναι και το γρηγορότερο και αρκετά σπίτια έχουν ανθρώπους που είτε εργάζονται μέσω υπολογιστή είτε νεαρούς μαθητές που πρέπει να δουν τα μαθήματά τους. Κάτι τέτοιο ήταν δυστυχώς αναμενόμενο. Όπως είχαμε προαναφέρει η λύση της εκ περιτροπής διδασκαλίας ήταν πιο λειτουργική, μιας και το είχαμε δει τον Ιούνιο”