Επικαιρότητα Κρήτη

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Κρήτη- Πώς διαμορφώνονται οι σταυροί

Σε ποιες περιφερειακές ενότητες η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει και πού παραμένει θολή.

Αλλαγές στον συσχετικό δυνάμεων έχουμε στην Κρήτη.
Η εικόνα, όσο αφορά στους βουλευτές που εκλέγονται, μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:
Στο Ηράκλειο, η Νέα Δημοκρατία κατακτά 3 έδρες και εκλέγονται οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά 2 έδρες και εκλέγονται οι Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης.
Στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατακτά 2 έδρες, πρώτοι σε σταυρούς έρχονται οι Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης. Η ιδιαιτερότητα είναι η εξής, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει κατέβει στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τον Νότιο Τομέα Αττικής. Δεν είναι ακόμα γνωστό, ποια έδρα θα διατηρήσει.
Το ΚΚΕ εκλέγει 1 βουλευτή, τον Μανώλη Συντυχάκη.

Στα Χανιά, η μία έδρα εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς έχουμε την εξής εναλλαγή στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων: η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κατακτά 3 έδρες με το νήμα να κόβουν οι Ντόρα ΜπακογιάννηΣέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ή, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, η ΝΔ έχει 2 έδρες και το ΚΚΕ 1 και βουλευτής εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μαρινάκης.
Σταθερά 1ος στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος φέρεται να εκλέγεται σίγουρα βουλευτής.

Στο Ρέθυμνο, η Νέα Δημοκρατία κατακτά 1 έδρα και εκλέγεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, και το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Μανώλη Χνάρη, που προηγούνται με αισθητή διαφορά στα ψηφοδέλτια τους.

Στο Λασίθι, η Νέα Δημοκρατία κατακτά 1 έδρα και εκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης και το ΠΑΣΟΚ 1 έδρα για την οποία δείχνουν να “παλεύουν”  Κατερίνα Σπυριδάκη και Μανώλης Κλώντζας.